DBS Vroeg Zomerrit

Verslag vroege zomerrit op 3 juli 2016 met een door Van Meurs Binnenhuisadviseurs uit Schiedam.

Na een keer of vijf de geplande route fysiek gereden te hebben, inclusief een keer met Ronald en 'm in gedachten wel 30 keer, is het dan eindelijk zo ver:
zondag 3 juli, de DBS vroege zomerrit.

De wekker gaat, het is half acht, buiten bliksemt en onweert het, nee hè, slagregens slaan tegen de schuifpui, brrrrr dit moet nu een vroege zomerrit worden?! We kijken elkaar aan en ik troost ons met de mededeling dat er op dit tijdstip, met dit weer, al deelnemers op de motor zitten, op weg naar het startpunt in Spijkenisse.

Gehuld in regenkleding lopen we naar de stalling, nog snel even met mijn zwager en mijn zus kort gesloten over het hoe en wanneer. De picknick is in kannen en kruiken. Mijn zus en mijn zwager kennende zal het niemand aan ook maar iets ontbreken. Nog ff snel een check: aggregaat, koelkast, green egg bbq, koeling, frisdrank, sausen, brood, bestek, borden, biertafels en -banken, parasols (je weet maar nooit), houtskool, salades, sate, hamburgers.... Alles is er! Tot straks, rond een uur of een!

Aangekomen in Spijkenisse is het al een drukte van jewelste, mijn hemel... hoeveel rijden er wel niet mee? En waarom heeft niet iedereen zich aangemeld in verband met de picknick? Gelukkig kwam de aap al snel uit de mouw want er verzamelden zich nog twee motorclubs voor een rondrit. Op het moment ik mijn zijstandaard uitklapte brak de zon door en die is daarna ook niet meer weggeweest. Geweldig, dit kon geen toeval zijn, ergens zullen we dit aan te danken hebben gehad.

10:00 uur: onwennig houd ik, bij afwezigheid van Guido, een toespraakje. Bla bla bla, blablablabla, meer inhoud had het volgens mij niet. Het verbaasde me dat iedereen begreep wat de bedoeling was. Daar gingen we dan, na maanden voorbereiding was de DBS vroege zomerrit een feit, ca. 32 rijders en een aantal passagiers reden via de Groene Kruisweg naar Abbenbroek, Hekelingen, Zuidland, Bernisse om uiteindelijk aan te komen bij onze eerste koffiestop: restaurant Aquarius in de vesting van Hellevoetsluis. Het eerst gedeelte ging over mooie wegen door de polder, over- en onderlangs dijken, langs het Haringvliet, kortom ideale wegen voor ons scooter- en motorrrijders. Op het terras van Restaurant Aquarius genoten we van een straffe bak koffie of thee met heerlijke appeltaart en natuurlijk van een prachtig panoramisch uitzicht over het Haringvliet, alwaar diverse schepen en zeilboten het uitzicht nog leuker maakte.
      

Na veel interessante wetenswaardigheden met elkaar te hebben uitgewisseld was het tijd voor het tweede gedeelte van de route: via de vesting van Hellevoetsluis naar Rockanje, Oostvoorne en uiteindelijk de 2e Maasvlakte, waar we getrakteerd zouden worden op een heerlijke picknick. Dit gedeelte voerde ons over dijken, door polders, bossen, duinen, leuke dorpen en via een prachtige panorama weg langs de Noordzee, wie goed opgelet heeft zag aan de linkerzijde enkele zeehonden op een zandbank genieten van het zonnetje. Als rechtgeaarde Rotterdammert krijg ik altijd een soort van VOC gevoel als ik over de Maasvlakte rijd. Knap staaltje van landjepikken van de zee.

De picknick overtrof alle verwachtingen. Koken is een uit de hand gelopen hobby van mijn zwager en mijn zus, dus ik heb me er ook geen seconde druk om gemaakt of het in orde zou komen. Professionals als ze zijn hadden ze niets aan het toeval overgelaten.....alleen de glazen stonden nog op de zaak, maar dat mocht de pret geenszins drukken. Dat er eten in allerlei diversiteiten in overvloed was uitte zich in het feit dat een aantal DBS'ers spontaan door een houten bank zakten, kan gebeuren :-)) Enfin, nadat iedereen zijn of haar buik vol had gegeten werd het aanstonds tijd om het derde en laatste traject af te leggen. Na uitgebreide dankbetuigingen en een luid applaus richting Henk en Ria, ofwel zwager en mijn zus, gingen we op weg naar Achthuizen.

           
We reden om Brielle heen, langs de vestingmuren,want de verwachting was dat als we door Brielle heen zouden rijden e.e.a. wel eens een lange tijd in beslag kon gaan nemen. Richting Vierpolders, Tinte, en de Haringvlietsluizen maakten we in Stellendam een korte koffiestop,waarna we vervolgens richting het eindpunt Hetty's Patat te Achthuizen reden. Helaas zat er een kleine discrepantie in de interpretatie van de route in mijn gloednieuwe Garmin Zumo 345. De oorspronkelijke route was gereden op mijn TomTom, echter enkele kleine aanpassingen bleken niet geheel eender overgenomen te zijn. In mijn achterhoofd spookte al "herbereken uit", die stond ook uit, desalniettemin liep het net even anders dan gepland. Gelukkig ken ik de streek als mijn broekzak en gesterkt door de wijze woorden van Guido: "de leider bepaalt", vervolgde ik mijn weg richting het eindpunt.

Al met al hebben we er met z'n allen een geweldige dag van gemaakt, uiteraard gaat mijn dank uit naar Henk en Ria, die ons, namens Van Meurs Binnenhuisadviseurs te Schiedam, de picknick hebben aangeboden. Volgend jaar doen we het nog eens dunnetjes over ;-)

Groeten,

Fred en Nicole.Organisatie

Georganiseerd door Fred

In samenwerking met: 
Van Meurs binnenhuisadviseurs.

Foto / Video

Film: Ronald
Foto's: Fred en Ronald 

Ritverslag

Geschreven door Fred Meurs